Підтримати проєкт

The Last of Us: сюжет четвертої серії, її огляд

Четверта серія The Last of Us повертає увагу до Джоела та Еллі та підвищує емоційні ставки у міру того, як дует формує нерозривний зв'язок один з одним.

Следующая рецензия содержит спойлеры к четвертому эпизоду игры The Last of Us.:

Після неймовірної серії минулого тижня The Last of Us повинен був відповідати високим вимогам, що висуваються до четвертої серії, і він досяг успіху в цьому, зосередившись на основній історії - історії Джоела та Еллі. Розповідь зосередилася на двох головних героях, і в епізоді фанати отримали можливість краще впізнати їх у міру розвитку їхнього зв'язку. У міру того, як дует вирушає до Вайомінгу, щоб знайти брата Джоела - Томмі, Еллі розкриває своє почуття гумору, Джоел стає більш дбайливим, і вони стикаються з іншими людьми, у яких не найкращі наміри.

Якщо в третій серії була показана незвичайна історія кохання, яка призвела до нових рекордів глядацької аудиторії серіалу HBO, то в епізоді цього тижня емоційні ставки підвищуються, оскільки в центрі уваги знову опиняються Джоел та Еллі. У той час як глядачі були в захваті від зв'язку Білла і Френка, багато фанатів хотіли побачити, до чого дійшли головні герої, як у своїй подорожі, так і у своєму зв'язку, який постійно посилюється.

ИНТЕРЕСНО:  The Last Of Us четверта серія: пояснення кінцівки

Ця більш коротка 45-хвилинна серія підтримує швидкий темп у розвитку сюжету. Глядачі отримують уявлення про індивідуальних особистостей Джоела та Еллі, що дуже важливо знати з наближенням до кінця. Епізод, як і раніше, відносно вільний від дій, але в ньому є моменти, які змусять фанатів молитися за виживання Джоела. Головний аспект цього епізоду, який необхідно оцінити, – це вражаючі виступи Белли Рамзі та Педро Паскаля , які чудово втілюють у життя товариські відносини між двома головними героями.

The Last of Us Епізод 4 Джоел та Еллі

Перша половина епізоду присвячена двом персонажам, їхній дорожній подорожі, якої вони не зустрічали нікого з людей. Темп був повільніший, ніж у насиченій діями першої серії The Last of Us , але він зберігає той факт, що це серіал, орієнтований на персонажів, а не лише на вбивство купи зомбі. Коли Еллі милується своїм пістолетом у туалеті, глядачам нагадують минуле цієї дівчини. Вона виросла в стані війни, живучи в чотирьох стінах, перетинаючи які, людина стикається зі світом, який близький до руйнування.

Ця початкова сцена - момент розвитку характеру Еллі, оскільки тепер вона не просто відвідує заняття в школі, яку керує FEDRA, а відчуває світ і дізнається його справжній стан. Її особистий шлях майже як коментар до реального світу, де молоді люди переходять із захищеного середовища школи чи коледжу до реального світу роботи, виживання, власноручного вирішення проблем.

Дорожня подорож дуету нагадує глядачам про те, як добре виглядає The Last of Us . Занедбані будинки, чагарники, давно забуті квартали, мости, завалені сміттям, і покинуті парки розваг є разючим контрастом з тим світом, який звикли бачити глядачі. Кінематографічна зйомка, як і раніше, заслуговує на похвалу, оскільки перед Джоелом і Еллі розгортаються міста-привиди, які на екрані виглядають дуже ефектно.

ИНТЕРЕСНО:  Розкриття походження інфекції в The Last Of Us

Між цим сумним, неживим світом "каламбурні" жарти Еллі викликають усмішку і в Джоела, і в глядачів. На мить стає легко забути, що ці двоє намагаються перепочити посеред лісу, потенційно оточені рейдерами, коли Еллі запитує Джоела: "Чому лякало отримало нагороду?". Хоча Джоел мав розсердитися на таке дитинство, він відповідає: "Бо він був видатним у своїй галузі". Ця сцена - лише початок того зв'язку, який, як очікується, пов'язуватиме цих двох протягом усього серіалу.

The Last of Us Епізод 4 Дорожня подорож

Темп набирає обертів, коли дует прибуває в Канзас-Сіті і потрапляє в засідку мисливців, що призводить до першого повороту серії. Ця захоплююча сцена включає фантастичну операторську роботу, коли Джоел намагається вести машину і уникнути раптового нападу. Коли їхня машина розбивається, і Джоелу доводиться відбиватися від деяких мисливців, це захоплюючий момент, який включає дуже реальну хореографію боїв. Глядачам нагадують, що це не гламурний сюжет, у якому герой демонструє свої бойові навички та знищує всіх ворогів на своєму шляху. Насправді саме навички виживання Джоела чудово показані в цьому моменті, коли він намагається відбитися від одного з мисливців, який притис його до землі.

ИНТЕРЕСНО:  Лист Білла віщує Джоелу кінцівку першого сезону Last Of Us

Момент, коли Еллі дістає з рюкзака пістолет і стріляє у одного з мисливців, є значним розвитком характеру обох головних героїв. До цього моменту вона робила хоробре обличчя і кілька разів просила Джоела дати їй пістолет. Але коли настає час позбавити когось життя, стає ясно, що Еллі не готова або недостатньо загартована, щоб пройти через це. Її нерішучість нагадує глядачам, що вона ще молода дівчина, не готова до жахів, які може запропонувати цей світ.

Ця сцена також зароджує тісніший зв'язок Еллі з Джоелом, оскільки він раптово перетворюється на надмірно турботливу постать батька. У цей момент глядачі розуміють, що між Еллі та Джоелом встановився нерозривний зв'язок. Він не тільки в боргу перед нею за порятунок свого життя, а й приголомшений тим, що хтось, кому стільки ж років, скільки його доньці, зважився на такий страшний крок.

The Last of Us Епізод 4 Зброя Еллі

Ще один важливий аспект у цій сцені – жертва Еллі. Людина, в яку вона стріляє, виявляється молодою людиною, яка благає зберегти йому життя. Він називає Еллі своє ім'я, розповідає про матір та плаче над тим, що "не знає, що робити". Це порушує питання про те, чи справді він та його друзі – погані люди. Коли світ навколо них руйнується, люди, здавалося б, роблять все, щоб вижити, у тому числі вбивають інших заради їжі та паяння. Чи є це коментарем до їхнього морального компасу чи його відсутності? Чи це просто інстинкт виживання, який спонукає їх бути на вершині харчового ланцюжка?

Цей епізод руйнує стіни між Еллі та Джоелом, одночасно розширюючи світ, у якому вони живуть, частинами. Це безперечно важливо для побудови всеосяжного сюжету і блискуче працює, показуючи глядачам світ очима головних героїв. Коли дует намагається рухатися вперед, вони опиняються у пастці посеред облоги, яку очолює новий персонаж на ім'я Кетлін. Поки вони пересуваються і знаходять укриття, операторська робота знову чудова і посилює напруженість сюжету.

А сюжетний поворот наприкінці змусить фанатів з нетерпінням чекати наступної серії. Схоже, що цей епізод задав темп і тон всьому майбутньому в частині сезону, що залишилася, і далі все буде тільки напруженішим. Принаймні глядачі знають, що, хоч би що трапилося, Джоел і Еллі триматимуться разом.

Нові епізоди The Last of Us виходять щонеділі на каналі HBO. А графік виходу серій першого сезону ви можете відстежувати на нашому сайті.

ИНТЕРЕСНО:  The Last of Us: чи варто грати у гру перед переглядом серіалу?

Link is copied