Підтримати проєкт

The Last of Us: огляд п'ятої серії

П'ята серія The Last of Us містить найбільшу кількість екшену, який фанати бачили в серії досі, але в той же час у деяких моментах сповільнюється, щоб доторкнутися до глядачів за серцеві струни.

The Last of Us: огляд п'ятої серії

Следующая рецензия содержит крупные спойлеры к пятой серии The Last of Us, а так же к игре.:

Вийшов ще одна захоплююча серія The Last of Us , наповнений однаково емоціями, пригодами та дією. Якщо попередньої серії фанати познайомилися з кількома новими персонажами, то цього тижня сюжет занурюється в їхню передісторію і пропонує глядачам дізнатися їх краще. Але нехай вас не дурить повільний темп на початку серії, оскільки він знову набирає обертів, і все йде зовсім не так, як хотілося б.

Сьогоднішня серія – чудовий приклад того, що ця серія повністю залежить від персонажів. Хоча Джоел і Еллі знаходяться в центрі сюжету, інші персонажі, яких вони зустрічають на своєму шляху, унікальним чином впливають на їхнє життя і допомагають їм розвиватися в міру поступу. Минулого тижня глядачі познайомилися з Кетлін, Перрі, Генрі та Семом, і кожен з цих персонажів вплинув на життя головних героїв, незважаючи на те, що їхня подорож закінчилася до моменту, коли пішли титри.

ИНТЕРЕСНО:  The Last of Us: детальна хронологія важливих подій серії на даний момент

Коли починається серія, здається, що сюжет буде повністю зосереджений на нових персонажах, подібно до того, як у третій серії розповідалася передісторія Білла та Френка. З Семом та Генрі шоуранери вкотре вміло показали, наскільки важливі стосунки у цьому серіалі. При обмеженій кількості діалогів сцени, що відбуваються між ними, зачіпають за живе серце глядачів. Той факт, що Генрі піде на все, щоб урятувати свого восьмирічного брата, майже відображає можливі стосунки Джоела та Еллі в майбутньому.

The Last of Us п'ята серія Генрі та Сем

Незважаючи на те, що герої спілкуються за допомогою американської мови жестів, напруга в тиші відчутна. Небезпека відчувається реально, адже два актори Ламар Джонсон і Ківон Вудард , які грають Генрі та Сема відповідно, чудово справляються з роллю братів-втікачів, які намагаються врятуватися від гніву лідера повстанців Кетлін. Коли вони пробираються вулицями, повені повстанцями, глядачі, ймовірно, будуть перебувати на краю своїх крісел, мовчки вболіваючи за те, щоб вони благополучно пройшли.

Коли два брати об'єднують зусилля з Джоелом та Еллі, спочатку здається, що партнерство одразу ж провалиться. Проте їм якимось чином вдається втекти разом, що призводить до найактивнішої дії, яку глядачі бачили у серіалі й досі. Снайперське протистояння Джоела - це напружена послідовність, з чудовою зйомкою, яка чудово передає напругу, коли він бігає навколо, щоб дістатися стрільця. Але темп набирає обертів, коли повстанці приїжджають на своїх вантажівках та випадково вивільняють цілу армію заражених. Якщо фанати думали, що Клікери – це погано, то в цьому епізоді з'являються нові жахливі монстри.

The Last of Us Шаркун (Bloater)

Вся ця послідовність демонструє високий рівень кінематографії та увагу до деталей. Те, як камера наближає кадри, а потім одразу переходить на широкий кут, передає масштаб жаху і страху, який відчувають люди. Коли монстр робить вхід, глядачі майже відчувають паніку в очах Перрі. Завдяки приголомшливій грі та режисурі, The Last of Us досі вдавалося дозволити глядачам перебувати зараз і потенційно відчувати те, що переживає кожен персонаж.

Одним із головних висновків із цієї серії The Last of Us цього тижня є те, що серіал відмовляється ділити людство на добро і зло. З'ясовується, що Генрі винний у смерті брата Кетлін, але його мотивом було порятунок свого брата, який бореться за життя після діагнозу "лейкемія". "Я поганий хлопець?" - питає він Джоела, який, здається, не може відповісти. Те саме стосується і Кетлін, яка показує себе з більш м'якого боку, коли відвідує кімнату, де вона виросла разом зі своїм братом. Гра Мелані Лінскі в цій сцені гідна похвали, оскільки вона за частку секунди перетворюється зі скорботної сестри на холоднокровну вбивцю. Вона хоче знайти Генрі, щоб помститися за вбивство брата. То чи робить це її злом?

The Last of Us п'ята серія Генрі з пістолетом

ИНТЕРЕСНО:  Історія Генрі та Сема стала ще трагічнішою в серіалі The Last Of Us

Серія цього тижня, ймовірно, найкращий на сьогоднішній день, враховуючи фантастичні серії перед цим, який то змушували багатьох глядачів плакати, то сміятися. Історія Генрі та Сема - це сильніша історія просто тому, що Джоел та Еллі переживають її кінець. Зрештою, саме їхня подорож є стрижнем серіалу, але вона безпосередньо залежить від того, чим закінчиться історія Генрі та Сема. Білл і Френк прожили своє життя разом, і якщо їхній кінець був трагічним, то життя Генрі та Сема було обірване таким жорстоким чином, що просто розриває серце.

Фанатам легко прив'язатись до персонажів, але The Last of Us ясно дала зрозуміти, що ніщо не вічне. Хоча фанати починають вболівати за нових персонажів, поки що жоден із них не пройшов далі за дві серії. Це половина сезону, і фанати вже відчули розчарування після перегляду історій Тесс, Білла, Френка, Кетлін, Перрі, Генрі та Сема. Багато хто може скаржитися, що їм не вистачило часу на всіх цих персонажів, але вони повинні пам'ятати, що це, безумовно, історія Джоела та Еллі.

The Last of Us п'ята серія Джоел на могли братів Сема та Генрі

У серії цього тижня зв'язок, який розділяють головні герої, очевидно, став ще міцнішим. Коли Еллі намагається пробитися крізь орду, вираз обличчя Джоела говорить багато про що. Він хоче їй допомогти, хоча у другій серії The Last of Us він був готовий її покинути, дізнавшись, що її вкусив заражений. Розвиток персонажів всього за три серії колосальний, і все це стало можливим завдяки історіям, які торкнулися їхнього життя. Вплетення в сюжет шматочків чужих життів робить його ще приємнішим для глядачів.

ИНТЕРЕСНО:  Речі, які не існують у всесвіті "The Last of Us" (бо світ закінчився в 2003 році)

Link is copied